Onze inzet voor het milieu

Onze inzet voor milieubeheer in brede zin, focust zich met name op verstandig gebruik van onze middelen en het beschermen van de aarde terwijl we onze producten maken en proberen te groeien als bedrijf. Wij geloven dat het onze plicht is om ons te concentreren op het uitvoeren van ons werk met dusdanig respect voor het milieu om verspilling in ieder aspect van ons werk te verminderen.

Onze innovaties hebben zorgmedewerkers geholpen beter te kunnen zorgen voor patiënten. Maar naast alle voordelen van innovatie, hebben zij ook gezorgd voor een impact op het milieu. Wij zijn ons ervan bewust dat wij daarom de verantwoordelijkheid moeten nemen om de aarde te beschermen.

Veel van onze producten helpen natuurlijke bronnen van zorginstellingen, die op hun beurt aan de top staan van grootverbruikers van energie en water in hun omgeving, te bewaren. Watergebruik voor sanitair gebruik, inclusief wassen en de was doen, zorgt voor bijna de helft van al het water dat een zorginstelling verbruikt. Onze voorverpakte Comfort Bath® Wasdoekjes, Comfort Shield® Barrière Crèmedoekjes and Sage® CHG doekjes voor preoperatieve huidvoorbereiding helpen ziekenhuizen hun afhankelijkheid van natuurlijke bronnen te verminderen.

Iedereen in ons bedrijf, van de top naar beneden, is toegewijd aan deze duurzaamheidsinitiatieven. Samen willen we patiënten en het milieu waar we van en in leven, blijven beschermen.

Focusgebieden milieu:

Energiebehoud
Als bedrijf trachten wij onze koolstofuitstoot te verminderen door de aanschaf van Renewable Energy Credits (RECs – zgh. schone compensaties). De RECs komen van windenergiebedrijven uit heel Amerika. Als een van de top 10 energiegebruikers in onze omgeving, zijn wij het goede voorbeeld. Sinds 2012 heeft de investering in RECs ervoor gezorgd dat we 50% van ons jaarlijkse energieverbruik hebben goedgemaakt. MidAmerican-CertificateDoor de aanschaf van RECs hebben wij de uitvoer en ontwikkeling van de bedrijven die schoon, hernieuwde energie leveren, ondersteund.

Waterbehoud

Veel van de producten die door Sage zijn geproduceerd leveren een bijdrage aan het behoud van natuurlijke bronnen van zorginstellingen, die consistent bovenaan de top van gebruikers in hun omgeving staan.2 Waterbehoud is erg belangrijk geworden in sommige delen van Amerika. Volgens een artikel in Modern Healthcare (mei 2015), “Ziekenhuizen in Californië verminderen hun niet-essentiële waterverbruik omdat hun staat zijn vierde opeenvolgende jaar ingaat van droogte.”3 De US Environmental Protection Agency en ENERGY STAR laten in een rapport uit oktober 2012 zien dat het waterverbruik bij een gemiddeld ziekenhuis ongeveer 1192 liter per bed per dag is.4 Volgens gegevens verzameld door de US Energy Information Administration, verbruikten grote Amerikaanse ziekenhuizen ongeveer 503 miljard liter water in 2007.5 Water dat wordt gebruikt voor sanitaire doeleinden, inclusief wassen en de was doen, is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van het totale waterverbruik van de zorginstelling.2

Een waskom alleen al verbruikt 45-68 liter water per wasbeurt, waarvan veel wordt verspild door de kraan warm water te kunnen laten geven en het opnieuw vullen van de waskom tijdens het wassen. Extra water wordt gebruikt om de waskom uit te spoelen, en tevens om de washandjes/wasdoekjes te reinigen. Energie wordt verbruikt om het water te verwarmen. Wasmiddelen en bleekmiddel die gebruikt worden tijdens en na het wassen komen terecht in de rioleringen en hebben een negatieve impact op het milieu.

Onze voorverpakte wasdoekjes, incontinentieverzorging en preoperatieve huidvoorbereidingsproducten hebben geen extra ziekenhuiswater nodig. Zij hebben dus een positieve impact op zowel het waterverbruik als het afval dat is gerelateerd aan activiteiten die zorgen voor patiënthygiëne en de resulterende energieconsumptie en -kosten voor het wassen.

Duurzame fabricage
Een van onze voornaamste leveranciers levert meer dan 2,5 miljoen pond aan cellulosevezels, die ieder jaar alleen met houtpulp wordt geoogst bij duurzame bosplantages in Amerika. Deze vezels zijn 100% biologisch gecertificeerd door de US Department of Agriculture, wat inhoudt dat ze zijn gemaakt met ingrediënten van herbruikbare bronnen. Al onze kartonleveranciers gebruiken een combinatie van recycled en nieuw karton dat 30%-100% recycled bevat.

Het merendeel van onze fabricage processen vindt in onze eigen state-of-the-art fabriek plaats in Cary, Illinois. Deze centrale locatie helpt energieverbruik en uitstoot als gevolg van transport te verminderen.

green_map_radials

Afvalvermindering

Wij streven ernaar om ons afval zoveel mogelijk te minimaliseren en onze efficiency in productverpakking te verhogen. Veel preventieproducten moeten wegwerpproducten zijn om een effectieve preventie te bieden tegen infecties. Zij mogen maar eenmalig gebruikt worden en de verpakking moet kruisbesmetting uitsluiten. Door dit alles, proberen wij er alles aan te doen om onze verpakkingen milieuvriendelijk te laten zijn.

Hier zijn 2 belangrijke voorbeelden:

Screen Shot 2015-08-13 at 5.09.17 PMIn 2003 hebben we de buitenste verpakking van onze Q•Care® Reinigings- en Afzuigingssets verwijderd en vervangen door een verpakking met opvolgsysteem, zodat de behoefte aan een 2e doos is geëlimineerd, het gebruik maken van gestimuleerd wordt en het onnodig productafval vermijdt.

Screen Shot 2015-08-13 at 5.09.34 PMHet verpakkingsontwerp van onze Comfort Shield® Barrière Crèmedoekjes zachte kuipjes verbruikt 90% minder verpakkingsmateriaal dan de standaard plastic kuipjes.

Duurzaamheid binnen de onderneming

  • Het eerste bedrijf dat een medisch hulpmiddel (naaldencontainer) heeft ontworpen geheel bestaande uit gerecycled medisch afvalmateriaal (verwierf een Green Cross certificaat voor deze containers in 1993)
  • Onderhouden van 2.500 levende planten in ons bedrijfspand, die op een passieve wijze ervoor zorgt dat de lucht gekoeld, bevochtigd en gefilterd wordt terwijl daarmee ook energieverbruik en kosten gereduceerd worden.
  • Participeren in een lokaal computer recycling initiatief
  • Aanschaf van puur 100% geryclede/gebruikte pallets
  • Recyclen of hergebruiken van 100% van onze vloeibare oplossingsbakken, waarvan we er meer dan 200 per maand verbruiken
  • Jaarlijks proberen om meer dan een half miljoen pond aan karton en papier te recyclen
REFERENTIES: 1. Consellation Energy Product Content Label, data on file, Sage Products Inc, 2012. 2. Water use case study: Norwood Hospital, Massachusetts Water Resources Authority, available at http://www.mwra.state.ma.us/04water/html/bullet1.htm 3. Thirsty California Hospitals Curtail Water Use, Modern Healthcare, May 16,2015 http://www.modernhealthcare.com/article/20150513/NEWS/150519962 4. Data Trends: Water Use Tracking, ENERGY STAR, October 2012 http://www.energystar.gov/ia/business/downloads/datatrends/DataTrends_Water_20121002.pdf?2003-40fb 5. Energy Characteristics and Energy Consumed in Large Hospital Buildings in the United States in 2007, U.S. Energy Information Administration. http://www.eia.gov/consumption/commercial/reports/2007/large-hospital.cfm

Klik hier om te vergroten